szerző:
hvg.hu

Nem lesz fizetős pornó a világ legnagyobb hotelláncához tartozó szállodákban sem. Korábban már a Hyatt hálózat tiltotta be a felnőttfilmeket, most az Intercontinental házaiban sem lehet kemény szexet nézni a belső tv-láncon.

A világ legnagyobb szállodalánca is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, hogy a hálózatába tartozó hotelekben szüntessék be a fizetős pornószolgáltatást. A InterContinental Hotels Group (IHG) a mostani lépést azzal indokolta, hogy a több kezdeményezést is elfogadtak az emberi méltóság védelmében a beszállítási láncot érintő protokolloktól az emberi jogokon át a szexuális kizsákmányolásig – írja az Origo. Az IHG-csoporthoz mintegy 5000 szálloda tartozik, többek között olyan márkák, mint a Holiday Inn, a Crowne Plaza és az InterContinental. A lánc száz országban összesen 744 ezer hotelszobát kínál a vendégeinek.

Persze üzleti alapja is van a nagy hotelláncok döntésének. A PKF Hospitality Research kutatása szerint az egy hotelszobára eső, filmkölcsönzésből származó bevétel 2000 és 2014 között évi 339 dollárról 107 dollárra esett. Ennek oka, hogy a vendégek inkább a laptopjukon vagy az okostelefonjukon néznek filmeket.

Tavaly két másik nagy szállodalánc, a Hilton Worldwide and Hyatt Hotels Corporation is bejelentette, hogy idén nyárra beszünteti ezt a szolgáltatását. A Mariott már évek óta nem kínál pornográf tartalmakat vendégeinek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!