szerző:
hvg.hu

A vasárnapi boltzár legnagyobb játékosai stabilan támadnak minden hétvégén, egy csomó olyan boltjuk van, ami az összes vasárnap nyitva tud lenni.

A vasárnapi boltzár tavaly márciusi bevezetése óta több áruházlánc kivételezett üzleteivel egy-egy vasárnapon (például a Lidl vagy a Spar), de vannak az állandó szereplők, akik viszonylag sok - több tucat bolttal - indulnak vasárnapról vasárnapra. Az állandó kivételek között említhetőek az OMV, a Mol, a Lukoil által működtetett benzinkutas boltok, amelyekből több tucat van nyitva vasárnaponként - írja a Mindenár.hu lakossági beszerzési portál. Szintén komoly játékos a CBA és a Reál, utóbbiaknak is számos üzletében lehet vásárolni vasárnaponként.

Az OMV kutakon a Spar shopok a Shellnél a Tesco Expresszek, a Mol pedig saját fejlesztésű Fresh Corner hálózatával száll ringbe vasárnapról vasárnapra. A kakukktojás a martonvásári Agip kút, ahol a Coop üzemelteti egyetlen benzinkutas egységét.

A klasszikus boltláncok közül a CBA-nak és a Reálnak van sok vasárnap is nyitva tartó boltja. A Coop-hálózatában is számos olyan üzlet van, amelyekben lehet vásárolni, ám ezek pontos listáját a Coop - ellenétben a CBA-val és a Reállal - nem teszi közzé. A cég azt javasolja a vásárlóknak, hogy érdeklődjenek például telefonon, hogy nyitva van-e az adott üzlet. (A Coop-üzletek listája itt található.)

A fővárosban a Mannák és a Ronik tartanak nyitva viszonylag szoros hálót kiépítve, valamint a Spar - a benzinkutas egységek mellett - egy sor, franchise-ban működő boltja is kinyit hétről hétre. A CBA-nak és  a Reálnak, is még sok üzlete van, amelyek nyitva tartanak február 28-án vasárnap, ezek az üzleteken a portálon elérhető térképen megtalálhatóak. Szintén helyet kaptak a térképen azok az üzletek, amelyek a boltok munkatársaitól és vásárlóktól származó információk alapján nyitva lesznek most vasárnap.

Ahogy minden vasárnap, most is nyitva lesz a több boltnak is helyet adó budapesti Ázsia Center. A többi boltlánc (például Aldi, Auchan, Lidl, Penny) egységeiről nem találtunk olyan információt, amelyek szerint bármelyikük is kivételezne valamelyik boltjával február 28-én vasárnap.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!