szerző:
hvg.hu

Még idén Győrben nyílhat az ország kilencedik kaszinója, a koncessziós szerződést már megkötötte az állam a Rákosfalvy Zoltán győri ügyvéd tulajdonában álló céggel. A koncesszió tíz évre szól. Az üzemltető ismerőse Seszták Miklós fejlesztési miniszternek, feleségeik közös bizniszt futtattak.

A törvény szerint bár tizenegy kaszinó működhet Magyarországon, de eddig csak nyolc üzemelhetett – öt Budapesten,  egy Sopronban, egy-egy Nyíregyházán és Debrecenben. A kilencedik kaszinó Győré lesz még idén, a koncessziós szerződés már megköttetett az állam és a Nyíregyházán egy harmadik emeleti lakásban székhelyként bejegyzett, 1995-ben alapított Treff-Klub Kft. között - írja a Kisalföld Online.

Az mindenestre azért érdekes, hogy Borkai Zsolt győri polgármester a lap kérdésée elmondta, ő még nem hallott a győri kaszinóról szóló koncessziós szerződés megkötéséről. A győztes cégben Kruppa Zsolt András tavaly év végén lett  ügyvezető, s a cégkivonatok szerint vele egy időpontban lett a kft. egyetlen tagja a győri ügyvéd, dr. Rákosfalvy Zoltán. Kruppa a koncessziós szerződésben nyilatkozott is, eszerint a társaság kizárólagos tulajdonosa Rákosfalvy. Kruppa egyébként Seszták Miklós fejlesztési miniszter közeli ismerőse (feleségeik közös céget tartottak fenn). Érdekesség, hogy a mostani koncessziós szerződés végén lévő egyetértési záradékot múlt szerdán Seszták, mint a nemzeti vagyon felügyeletéért felelős miniszter is aláírta.

Az állam és a Treff-Klub Kft. közötti, tíz évre szóló (idén augusztusban hatályba lépő) koncessziós szerződést január 31-én szignózta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Kruppa Zsolt. A cég nemcsak egy II. kategóriába sorolt játékkaszinót üzemeltethet Győrben, hanem elvileg online kaszinójáték szervezésére is jogosultságot szerzett. Ezekért évente nettó 111 millió 600 ezer forintot, de legalább az évi koncessziós díjminimum (46,65 millió forint) kétszeresét fizeti az államnak. Idén csak a negyedik negyedévet, 23,3 milliót kell az államkasszába utalniuk.

Rákosfalvy Zoltán, a Treff- Klub Kft. tulajdonosa a lap kérdésére azt mondta, a szerződésen kívül túl sok konkrétummal még nem tud szolgálni. „Távolinak" látta a kaszinó megnyitását,  „nyár végére, ősz elejére tehető" – közölte, hozzátéve, egyelőre még a pontos helyéről is korai lenne nyilatkozni.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!