szerző:
hvg.hu

Mervyn King
©

Biztosan, és inkább előbb, mint később egy újabb globális pénzügyi válság fog történni, hacsak nem vezetnek be drasztikus monetáris és banki reformokat – figyelmeztetett új könyvében Mervyn King, a Bank of England korábbi vezetője. Az angol jegybankot 2003 és 2013 között – azaz a 2008-ban kipattant pénzügyi válság alatt is – irányító bankár szerint a világgazdaságban kialakult aránytalanságok vezetnek majd a következő gazdasági kataklizmához.

Az alkímia vége: pénz, bankügyek és a globális gazdaság jövője című könyvében úgy vélte, hogy alapvetően újra kéne gondolni a pénzügyi és a bankrendszert. Szerinte ugyanis maga a rendszer volt a felelős a 2008-as válságért, amely nem írható a hozzá nem értő, mohó politikusok és bankárok számlájára. Habár közülük néhányan kétségtelenül azok – tette hozzá a 67 éves szakember.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!