szerző:
hvg.hu

A gyerekirodalom szereplői közül elsőként Beatrix Potter legismertebb figuráját, Nyúl Pétert tették fel egy igazi fizetőeszközre. A híres nyúl az 50 pennys érme hátoldalán kapott helyet az írónő 150. születési évfordulója okán.

©

Megjelent az az 50 pennys érme, amin elsőként jelenített meg a Királyi Pénzverde egy gyerekirodalmi karaktert. A Beatrix Potter angol meseírónő születésének 150. évfordulójára vert érmén Nyúl Péter szerepel.

Érdekesség, hogy az érméken négy színt is meg lehet jeleníteni, így Nyúl Péter híres kék kabátját a maga valójában lehet megcsodálni. Ez persze az extra verzió, az általános pénzforgalomban az érme sima – metal – változata jelenik meg.

A Nyúl Péter-es félfontos egy négytagú sorozat első darabja, a tervek szerint még ebben az évben kijön a három további nagyon népszerű Potter-karakterrel felütött érme.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!