szerző:
MTI/hvg.hu

"Rugalmas" ügynökségbe szervezi a kormány a turisztikai szolgáltatások államot érintő feladatait, erről a kormány már a jövő héten döntést hozhat - jelentette be Rogán Antal kedden. Hangsúlyozta, nincs szó államosításról, hiszen csak az állam feladatait központosítják. Az ügynökség Seszták Miklós minisztériuma alá tartozik majd.

Ahogy arról a hvg.hu elsőként beszámolt, hamarosan létrejön a turizmus új állami irányítórendszere.

A kormány már március 9-i ülésén döntést hozhat egy új turisztikai ügynökség létrehozásáról, amely a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz kerülhet majd - jelentette be az Országmárka 2.0 konferencián kedden Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere.

Rogán Antal jelezte: a magyar idegenforgalom teljesítménye növekszik, de az ország még mindig nem használja ki lehetőségeit. A kormány ezért arra készül, hogy az állam által ellátott feladatokat ne a hagyományos bürokratikus rendben lássa el, hanem egy rugalmas ügynökségbe szervezze.

©

Semmilyen államosításról nincs szó, hiszen az állam azt tartja meg, ami a sajátja, saját feladatait és forrásait rendezi egy helyre; nem kíván elvenni senkitől semmit - hangsúlyozta.

A kormány már tárgyalt az előterjesztésről, és március 9-én a végső döntést is meghozhatja - közölte Rogán Antal.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!