szerző:
MTI

Az Airbus szerint Kínának a következő 20 évben 5400 repülőgépre lesz szüksége. És ők készek is rá, hogy ezt az igényt kielégítsék.

Az Airbus nyugat-európai repülőgépgyártó szerint Kína gazdasági növekedésének lassulása nem befolyásolja az ázsiai ország légi piacát, amely a második legnagyobb a világon.
Az Airbus azzal számol, hogy Kínának a következő húsz évben 5400 új repülőgépre lesz szüksége. A cég ennek fényében tanulmányozza annak a lehetőségét, hogy esetleg bővíti repülőgépgyártását az ázsiai országban, ahol 2008 óta készülnek A320-as repülőgépek Tiencsinben.
©
Két éve először haladta meg a 100 milliót a tengerentúlra utazó kínaiak száma. A Kínából érkező külföldiek száma az idén további 10 százalékkal emelkedhet annak a hatására, hogy az Egyesült Államok, Franciaország és Ausztrália vízumkönnyítéseket vezetett be.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!