szerző:
hvg.hu

Az orosz–ukrán válság miatt egész Európában visszaestek az orosz vendégéjszakák, ez érvényes Hévízre is, ahol a negyedik legtöbb turistát adó állam Oroszország. A sármelléki reptér fejlesztésére a kísérőberuházásokkal együtt 5 milliárd forintot áldoz a kormány, a reptér Széles Gábor kormányközeli vállalkozó érdekeltségébe tartozik. A reptér fejlesztésén túl új járat közlekedik majd Moszkvából, melytől az orosz turisták számának drasztikus növekedését várják.

15 ezres növekedést várnak Hévízen az orosz vendégéjszakák számának tekintetében, melyet a Sármellék–Moszkva új repülőjárat biztosíthat. A Magyar Turizmus Zrt. a Hévíz TDM Egyesülettel, az önkormányzattal, hévízi szállodákkal, valamint az orosz piacban érdekelt utazási irodákkal együttműködésben már tavaly szeptemberben forgalomélénkítő kampányt indított Moszkvában, melynek 28 millió forintos kezdő összegét újabb 20 millió forinttal egészítették ki – írja a Magyar Turizmus Zrt. közleménye. A promóció második, december elején induló szakaszának fókuszában Szentpétervár és az Északnyugati szövetségi körzet állt.

©

Az új repülőjárat hetente közlekedik majd, mellyel legfeljebb 126 főt szállíthat a Hévíz-Balaton Airport  Moszkvából, a kezdeti tervek szerint 18 járattal. A járatok száma a kihasználtság szerint bővülhet. A kampányhoz 15-15 millió forint értékben járult hozzá a Magyar Turizmus Zrt. és a Hévíz TDM Egyesület. Az UTAir orosz légitársaság indítja a járatokat, a gépek 2016. július 10. és november 6. között szállítják majd a vendégeket.

©

Széles Gábor még 2014-ben vásárolta meg a felújításra szoruló sármelléki repteret 700 millió forintért, a kormány tavaly döntött arról, hogy közel 5 milliárd forintot áldoz a reptér és környezetének felújítására, további 4 milliárdért összekötik az M7-es autópályával. A reptér kihasználásának kedveznek a most indult kampányok, az utasok után fizetett reptéri illeték a reptér tulajdonosához vándorolnak.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!