szerző:
hvg.hu

Horváth István korábban Szekszárd fideszes polgármestere volt, ám a trafikbotrányt követően nem ő indult a városvezetői tisztségért a pártból. Felesége Bikácson nyert el árverés útján egy jó fekvésű 3,1 hektáros állami területet.

Horváth István a szekszárdi trafikbotrány főszereplőjeként szerzett országos ismertséget, mikor Hadházy Ákos, a város egykori fideszes képviselője egy hangfelvételt ismertetett, amin szerinte Horváth több helyi fideszes politikussal együtt a trafikpályázók személyét vitatták meg, hogy lehetőleg a támogatóik nyerjenek el koncessziókat. Horváth testvére is jutott trafikhoz a városban.

Az állami földárveréseknél felesége, Anica Nesterovica volt aktív, aki 6 millió forintért szerzett telket a bikácsi Zichy Hotel Park szomszédságában – írja a Blikk. Hortváthnak a nyilvános vagyonnyilatkozata alapján 10,5 millió forint tartozása van, azonban a lap hiába kereste, hogy miből finanszírozták a földvásárlást, nem érték el az egykori polgármestert.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!