szerző:
hvg.hu

Az agrarszektor.hu levezetése szerint simán átverhető az állam a termőföldek elárverezésekor. Nem kell mást tenni, minthogy a területeket szándékosan felértékeljék. Az más kérdés, hogy ki az, aki ebben segédkezik - akár az államal szemben is.

Egyértelmű visszaélésekre ad alapot az a mai szabályozási helyzet, hogy az NFA-nak kötelezően meg kell vásárolnia azokat a termőföldeket, amelyeket végrehajtási eljárásokban elárvereznének, de a területekre nem akad vevő – erősítette meg az agrárszektor.hu értesüléseit a Földművelésügyi Minisztérium. Többször is előfordult, hogy a végrehajtásokban a földeket szándékosan felértékelik a reális piaci árakhoz képest, majd amikor érthető módon a területeket senki nem akarja megvenni, azok megvásárlását az NFA-ra hárítják – írja az agrarszektor.hu.

©

Az FN a jelek szerint dolgozik azon a jogszabály-módosításon, amivel korlátoznák a „végrehajtói lobbi” mozgásterét. A módosítás lényege az lehet, hogy eztán már csak indokolt esetben és valós árakon lehessen állami tulajdonba venni az árveréseken el nem kelt földeket.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!