szerző:
hvg.hu

Míg 2014 decemberében 3784,9 milliárd forint, egy évvel később 4356,9 milliárd forint készpénz volt forgalomban hazánkban. A növekedés folyamatos, és a feketegazdaságot és a korrupciót élteti – írja a Népszabadság.

Látványosan növekszik a forgalomban lévő készpénz mennyisége, az utóbbi három évben a gyarapodás mértéke csaknem elérte a 60 százalékot, míg a 2009-2012-es időszakban ez az arány még csak 20 százalék volt – írja a Népszabadság keddi számában a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataira hivatkozva.

©

A jegybank mindezt több dologgal is magyarázza, például az infláció mérséklődésével, és azzal, hogy tartósan mérsékelt hozamkörnyezet alakult ki a banki betéteknél. Martin József Péter, a Transparency International Magyarországi ügyvezető igazgatója szerint ugyanakkor a növekedés mértéke önmagában arra utalhat, hogy nő a feketegazdaság és a korrupció aránya.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!