szerző:
hvg.hu

A fogyasztóvédelmi hatóság által megvizsgált játékok több mint fele veszélyes (például gyúlékony, mérgező anyagot tartalmaz, anyagában egészségkárosító hatású, és súlyos kockázatot jelent), ezért is érdemes az alábbi listát alaposan átböngészni.

Tudja, hogy milyen játékokat ne vegyen a gyerekének, ha jót akar? A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság bevizsgált összesen 81 féle játékot (29 darab műanyag babát, 10 mágneses játékot, 10 játék mobiltelefont és más akusztikus játékot, 10 játékbabakocsit, 7 darab, 3 éven aluliaknak szánt játékot, 6 lövedékes játékot, 3 buborékfújót, 2-2 duzzadó játékot és játék könyvet, 1 plüssfigurát és 1 szivacslabdát) és ebből 48-nál talált komoly, akár életveszélyes helyzetet is előidézni képes összetevőt, részletet.

©

A játékokat azonnal kivonják a forgalomból, de jó, ha tudja, hogy mi az, aminek nincs keresnivalója a gyermeke játékai között. Itt a pontos lista.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!