A Fővárosi Törvényszék az alábbi közlemény közreadására kötelezte lapunkat.

A Pápai húsgyárnak kampec című cikkünkben valótlan állításokat tettünk a 2013-as és 2014-es gazdasági események közül a Pápa Város Önkormányzata, mint tulajdonos által ígért és teljesített tőkeemelés és kölcsön jogcímén juttatott befizetésekről. Valótlanul állítottuk, hogy a pénzek befizetésével több mint egy évet csúszott az önkormányzat, továbbá, hogy több mint 600 millió Ft-ot még mindig nem fizetett be.

A valóság ezzel szemben az, hogy 2013. április 19-én tőkeemelés címén 650 millió Ft, tagi kölcsön címén 120 millió Ft-ot nyújtott az önkormányzat a Pápai Hús 1913. Kft.-nek. Ezt követően 2013. június 3-án további 630 millió Ft átutalására került sor tőkeemelésként, 2013. június 4-én pedig 50 millió Ft tagi kölcsönként a Pápai Hús 1913. Kft. részére. A Pápai Szeletelt és Darabolt Hústermékeket Csomagoló Kft.-nek 2013. május 16-án 37 millió Ft tagi kölcsönt nyújtott az önkormányzat. Az önkormányzat a képviselő testület határozataiban szereplő valamennyi összeget a határozatokban megállapított határidőkön belül biztosította a Pápai Hús cégcsoport tagjainak.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!