szerző:
MTI

Az MTK arénája mellett Sopronban is láthatóak a változások, utóbbinál befedték a lelátót.

Az MTK stadionját még decemberben kezdték el építeni, a Hidegkuti Nándor nevét viselő létesítményt idén augusztusban kell átadnia a kivitelezőnek. A felújítás 6,31 milliárd forintba kerül. A jogerős használatba vételi határidő szeptember 16., az avatóünnepséget pedig szeptember 21-én, a Sporting Lisboa elleni mérkőzéssel rendezik meg. Az építkezés egy március 9-én készített kép szerint így néz ki:

©

Közben Sopronban befejeződött a Káposztás utcai stadion felújításának első üteme, amelynek keretében befedték a háromezer szurkoló befogadására alkalmas keleti lelátót és megújították a centerpályát. Az első ütem szerdai záróünnepségén Fodor Tamás, Sopron polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a pálya a fejlesztéssel alkalmas NB I-es labdarúgó-mérkőzések lebonyolítására is. A korszerűsítés első ütemét a kormány 400 millió forinttal támogatta a nemzeti stadionfejlesztési program keretében.

A soproni Káposztás utca stadiont 2003-ban adták át, 5500 néző befogadására képes. Jelenleg itt játssza hazai mérkőzéseit az élvonalban ötödik helyezett Szombathelyi-Swietelsky Haladás, mivel Szombathelyen új stadion épül. A soproni együttes a hetedik az NB II-ben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!