szerző:
hvg.hu

Számszakilag is zéró az európai kamatszint.

Az Európai Központi Bank kormányzótanácsa 0,0 százalékra vágta az irányadó kamatot az eddigi 0,05 százalékról. A kormányzótanács nem mérlegelte az alapkamat 0 százalék alá történő csökkentését nem mérlegelte.

A tavaly decemberi 10 bázispontos, -0,3 százalékra történt betéti kamat-csökkentést követően mai ülésén további 10 bázisponttal, -0,4 százalékra vágta a betéti kamatot az Európai Központi Bank kormányzótanácsa – írja a Portfolio.hu. Az eszközvásárlási program jelenlegi, 60 milliárd eurós havi keretét áprilistól kezdve 80 milliárdra emelik, eznagyobb, mint amire az elemzők többségének várakozása volt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!