szerző:
MTI

Egy kőbányai garázs ellenőrzése során több mint 180 kiló vágott dohányt és 31 ezer doboz cigarettát foglalt le a NAV. A zsákmány összértéke meghaladja a 40 millió forintot.

A NAV munkatársai a szóban forgó garázs előtt álló furgont ellenőrizték, amelyről kiderült, hogy csak üres műanyag ládákat szállít. Miután a garázs bérlője igazolta magát, a pénzügyőrök a garázst is ellenőrizték, amely tele volt megpakolt gabonás zsákokkal és kartondobozokkal. A tételes vizsgálatkor 10 darab zsákban 184 kilogramm, 367 nejlontasakba csomagolt vágott dohányt találtak a pénzügyőrök, a kartondobozokból pedig közel 31 000 doboz magyar adójegy nélküli cigaretta került elő. A garázs bérlője a cigaretta és a dohány származását, eredetét semmilyen módon nem tudta igazolni.

A NAV munkatársai összesen 4,4 millió forint értékű vágott dohányt, és a 33,7 millió forint értékű ukrán eredetű cigarettát foglaltak le. Az ügyben orgazdaság vétsége miatt indult büntetőeljárás és több mint 41 millió forint jövedéki bírság kiszabása is várható.

©
©
©

 

 


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!