szerző:
hvg.hu

Igaz, októberre tervezték az építkezés befejezését, de idén tavasszal már biztosan elindul a 800 milliós kisvasút.

Az eredeti, októberi építési határidőt lekéste a felcsúti kisvasút és csak tavaly év végére épült meg az 5,7 kilométeres, hivatalosan Vál-völgyi Kisvasútnak nevezett létesítmény, de a nyitással Felcsúton és a Börzsönyben is megvárják a jó időt, tudta meg az Origo.

Az építtető Puskás Ferenc Labdarúgó-akadémiánál (PFLA) azt ígérték, tavasszal indul a forgalom. Takács Bence, a PFLA kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy most április végére, május elejére tervezik a nyitást.

A beruházás bruttó 857 millió forintos költségéből 600 millió volt uniós támogatás.

A környéken terveznek egy másik kisvasutat is Etyekről a Budapest–Bécs vasúti fővonalhoz.Ez azonban már állami beruházásban készülne, és valószínűleg Bicskéig kívánják megépíteni. Ha így lesz, össze lehet kötni a felcsútival, ugyanis azt is Bicskére akarják bevinni.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!