szerző:
hvg.hu

Elismerő hangvételű véleménycikket közölt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) helyi tőkepiacot támogató intézkedéseiről az egyik pozsonyi gazdasági-közéleti napilap. A cikk írója szerint Orbán nem egy szokványos politikus, de jó problémamegoldó.

“Orbán Viktor tudja, hogyan kell megoldani a problémákat” – írja a Hospodárské Noviny (HN) című pozsonyi gazdasági-közéleti napilap, ugyanakkor kiemelik, Orbán határozottan nem tartozik a sztenderd európai politikusok sorába, adta hírül az MTI.

Európában és főként Szlovákiában egy jó projekt megvalósításához sok megtakarított pénzre vagy nagy szerencsére van szükség, és míg ez a helyzet Szlovákiában csak nagyon lassan változik, Magyarországon a változás igencsak felgyorsulhat – írja a szlovák lap elemzője.

A "A magyarok tudják, hogyan kell megoldani a problémákat" című cikk szerint erre a magyar kormány olyan "nem szokványos lépései" után kerülhet sor, mint amilyen az, volt, hogy a központi bank tavaly döntött a budapesti tőzsde többségének megvásárlásáról, néhány napja pedig új befektetők bevonását célzó tervet hirdetett meg.

"Nem a véletlen játéka, hogy a BUX az elmúlt évben hihetetlen 60 százalékkal emelkedett" – jegyzi meg a cikíró, aki úgy látja, amennyiben a magyar kormány a tőzsde feltőkésítését célzó tervei sikerrel járnak, abból nem csak a befektetők és a cégek profitálnak majd, de egy a fenntartható fejlődést elősegítő környezet is létrejön.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!