szerző:
hvg.hu

Nem az MNB ellen, hanem az MNB által tett feljelentések miatt ebédelt együtt Matolcsy György és Polt Péter legfőbb ügyész - közölte az ügyészség.

Az ügyészség elismerte a 24.hu-nak, hogy egy feljelentés miatt ebédelt együtt Polt Péter legfőbb ügyész és Matolcsy György jegybankelnök csütörtökön.

Polt Péter és Matolcsy György ugyanis csütörtökön egy elegáns belvárosi étteremben ebédelt együtt, egy nappal azután, hogy az Együtt a legfőbb ügyésznél eljárást kezdeményezett a jegybanki alapítványokat érintő tőkejuttatás miatt.

©

A 24.hu megkérdezte a Legfőbb Ügyészséget, hogy Polt miért ebédelt együtt Matolcsyval, az ügyészség pedig közölte, hogy Polt Péter "az MNB által tett feljelentések tárgyában" egy "előre egyeztetett munkaebéden" találkozott Matolcsy Gyöggyel. Az ügyészség azt nem pontosította, hogy hol ebédeltek, mit fogyasztottak és miről is olt szó pontosan közöttük.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!