szerző:
hvg.hu

Több mint 4 milliárd forinttal pótolja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kieső bevételeit a kormány. Erre azért van szükség, mert tavaly el kellett törölni a kiskereskedelemre kivetett sávos élelmiszerlánc-felügyeleti díjat.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a Nébih 4,7 milliárd forintot kaphat az idei költségvetésből az élelmiszerlánc-felügyeleti díj megváltozott szabályozása miatt kieső bevételei rendezésére – írja az agrárszektor.hu.

A pluszforrásokra azért van szükség, mert kevesebb díj folyik be a korábban tervezettnél, miután az Európai Bizottság kifogásai és döntése miatt az élelmiszerkereskedelmet sújtó, díjnövelésre irányuló sávos fizetés rendszert vissza kellett állítani az eredeti, egykulcsos mértékre.


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!