szerző:
hvg.hu

Több mint 4 milliárd forinttal pótolja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kieső bevételeit a kormány. Erre azért van szükség, mert tavaly el kellett törölni a kiskereskedelemre kivetett sávos élelmiszerlánc-felügyeleti díjat.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a Nébih 4,7 milliárd forintot kaphat az idei költségvetésből az élelmiszerlánc-felügyeleti díj megváltozott szabályozása miatt kieső bevételei rendezésére – írja az agrárszektor.hu.

A pluszforrásokra azért van szükség, mert kevesebb díj folyik be a korábban tervezettnél, miután az Európai Bizottság kifogásai és döntése miatt az élelmiszerkereskedelmet sújtó, díjnövelésre irányuló sávos fizetés rendszert vissza kellett állítani az eredeti, egykulcsos mértékre.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!