szerző:
hvg.hu

Úgy fest, Polt Péterre munkaebédek sorozata vár, legalábbis a csütörtöki, Matolcsy Györggyel elköltött déli étkezés után már be is futott egy újabb meghívás. Ezúttal a jegybank elnöki löncsölést közzétevő Pápai Levente invitálta meg a legfőbb ügyészt munkaebédre. A meghívó szerint a téma ugyancsak feljelentés lesz.

Újabb ebédmeghívás futott be Polt Péterhez, miután tegnap kiderült, hogy Polt Péter tényleg ügyészségi vizsgálatokról beszélgetett Matolcsy Györggyel közös ebédjükön. Mondjuk nem pont azokról a vizsgálatokról, amelyek az MNB tevékenységét vizslatnák, hanem éppen ellenkezőleg, a jegybank által kezdeményezendőkről.

Kapóra jönni látszik ez a fajta munkastílus Pápa Leventének, az Együtt alelnökének, hiszen maga is beadványt kíván tenni az ügészségre éppen az MNB tevékenységével kapcsolatban. Küldött is levelet Polt Péternek, amiben ő is munkaebédre hívja a legfőbb ügyészt. A meghívó levelet ki is posztolta Facebook-oldalára.

Az Együtt alelnöke ezt a levelet küldte ma el a legfőbb ügyésznek:

"Tisztelt legfőbb ügyész úr, tisztelt Polt Péter!

A tegnapi napon a Legfőbb Ügyészség hivatalos tájékoztatása szerint ön munkamegbeszélést folytatott Matolcsy György MNB-elnökkel, az MNB által tett feljelentések ügyében. Kollégáim és én sem tudtuk eddig, hogy a Legfőbb Ügyészséghez benyújtott feljelentések és beadványok ügyeinek előmozdítása végett lehetőség van ilyen munkamegbeszélésekre. Én ezt támogatom, kimondottan jó gyakorlatnak tartom. Sajnos eddig az Együtt beadványai után az Együtt politikusait nem hívta meg hasonló eszmecserére. Biztos vagyok benne, hogy ez csak a szerencsétlen véletlenek összejátszásának tudható be. Ahogy szerdán nyilvánosan bejelentettem, a közeli napokban benyújtok a Legfőbb Ügyészséghez egy beadványt, amiben az MNB által létrehozott alapítványok jogszerűtlen tőkejuttatásai ügyében törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezek. Az egyenlő és tisztességes eljárásrend miatt ezennel hadd hívjam meg egy hasonló munkaebédre, az általam felvetett jogi aggályok tisztázása végett. Tudom, hogy ön nagyon elfoglalt ember, ezért természetesen alkalmazkodom az ön által javasolt időponthoz és helyszínhez.

Várom megtisztelő válaszát!

Budapest, 2016. március 11.

Tisztelettel,
Pápa Levente
Alelnök, Együtt"

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!