szerző:
MTI

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint az ázsiai országban egyre nagyobb az érdeklődés a magyar bor, téliszalámi és méz iránt.

A miniszter pénteki sajtótájékoztatón azt mondta, Japánban komoly érdeklődés mutatkozott a magyar agrártermékek iránt. Fazekas szerint az ázsiai országban folytatott tárgyalásai azt mutatják, a magyar agrártermékeknek lehet találni piacot a kiesők pótlására. "A magyar élelmiszer a legnehezebb piaci körülmények között is megállja a helyét" – fogalmazott a miniszter, aki hozzátette, a tárgyalások során fontos cél volt, hogy az orosz embargó miatt kieső magyar mezőgazdasági termékeknek új piacot találjanak Japánban.

 A magyar agrárexport jelenleg évi 120 millió eurót tesz ki, két év alatt 60 százalékos növekedést ért el Japánban. A magyar kivitel főként sertéshús, baromfi, méz, liba- és kacsamáj, kolbász és téliszalámi, bor, édesipari termékekből tevődik össze. Mint elmondta, már dolgoznak azon, hogy a friss magyar zöldég-gyümölcs is eljuthasson a távol-keleti országba.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!