szerző:
hvg.hu

Kér valaki 220 ezer négyzetmétert, 27 milliárdért?

Eladó a Köki Terminál bevásárlóközpont. A válság mélypontján, mintegy 40 milliárd forintból épült komplexumért már csak 27 milliárd forintot szeretne kapni a felszámoló – írja a kamaraonline.hu.

©

A dél-pesti Köki Terminál értékesítésére a bevásárlóközpontot építő R-CO Ingatlanforgalmazó Zrt. felszámolója, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. írt ki újabb pályázatot. A 220 ezer négyzetméteres komplexum irányára pont annyi, mint amekkora hitelt az állami Magyar Fejlesztési Bank (MFB) biztosított az építéséhez. A Köki Terminál összesen mintegy 40 milliárd forintból épült, és 2013 végén még 35 milliárd forintért kínálta az ingatlanegyüttest a felszámoló – de akkor nem érkezett ajánlat a központra.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!