szerző:
hvg.hu

Nem akarták megmondani, mennyibe kerül a munka, mégis kiderült.

Négymilliárd forintba fog kerülni a Puskás Ferenc Stadion lebontása – derítette ki az Átlátszó.hu.

A közbeszerzési eljárást a ZÁÉV Zrt. és a Föld-Trans 2001 Kft. konzorciuma nyerte el nettó 3,99 milliárd forintért. A bontást kivitelező cégek nevét és a megbízás összegét eddig hivatalosan nem akarták nyilvánosságra hozni, az adatok csak az Európai Unió közbeszerzési értesítőjéből derültek ki.

©

A tavaly ősz óta felpörgött stadionépítési lendület nagy nyertese kivitelezői oldalon a ZÁÉV Zrt., amely konzorciumi partnerekkel együtt elnyerte már az MTK stadionjának kivitelezését (6,3 milliárd forint), a szombathelyi Haladás-sportkomplexum munkálatait (13,1 milliárd forint), illetve a ZTE zalaegerszegi stadionjának a befejezési munkálatait (1,148 milliárd forint) is. Az Átlátszó.hu számításai szerint a ZÁÉV így négy helyszínen összesen nettó 24,536 milliárd forintnyi stadionos munkát nyert el konzorciumi tagként.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!