szerző:
Torontáli Zoltán

Bele sem kezdtek a perbe, júniusra halasztották a tárgyalás érdemi kezdetét.

Nem jutottak gyakorlatilag semmire a Fővárosi Törvényszéken az első tárgyalási napon a felek a TV2 átvétele körül zajló perben. Az eljárást a Simicska Lajos üzlettársának számító Fonyó Károly érdekeit képviselő oldal indította, azért, hogy helyezzék hatályon kívül azt a cégbírósági bejegyzést, amely szerint a TV2 Media Csoport Kft. nevű cég tulajdonosa a Magyar Broadcasting Co. Kft. lett. Leegyszerűsítve: azt szeretnék megakadályozni, hogy Andy Vajna érdekeltsége a TV2-t a cégbírósági iratok szerint (is) átvegye.

©

A felperesnek azonban ma (technikai okok miatt) módosítania kellett azt a törvényi hivatkozást, amely alapján a pert megindította, így viszont csak új ügyvédi meghatalmazás után kezdődhet el érdemben is a tárgyalás. Erre ugyan csak 15 napja van a felperesnek, a következő tárgyalási fordulót azonban csak június 1-jére írták ki.

A TV2 átvétele körüli bonyolult jogi hercehurcáról korábbi cikkünkben olvashat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!