szerző:
hvg.hu

Az első Fornetti szállítmány heteken belül indul Németországba, de a cég a külföldi mellett a hazai piaci pozícióit is erősíti: az idént 10 százalék körüli növekedéssel számolnak

Heteken belül elindítja az első szállítmányokat a Fornetti Németországba, miután megkapta első megrendelését egy ottani piacvezető élelmiszeripari vállalattól. A magyar gyökerű nemzetközi vállalat termékei heteken belül a német vásárlók kosaraiba kerülnek. A megrendelést egy vezető, független német élelmiszeripari auditor előre be nem jelentett élelmiszerbiztonsági és minőségi ellenőrzése előzte meg, amelyen a Fornetti Csoport 96 százalékos értékelést kapott. A nemzetközi Aryzta csoport tagjaként a Fornetti tavaly 12 százalékkal növekedett, idén a hazai mellett a külföldi piacokon is erősíteni kívánja pozícióját, aminek révén 2016-ra is kétszámjegyű bővülést prognosztizálnak.

©

„Három héten belül megérkeznek a Fornetti első termékei a németországi kiskereskedelmi boltok polcaira” – jelentette be Sebastian Gooding, a magyar gyökerű, fagyasztott pékipari termékeket gyártó Fornetti ügyvezető igazgatója. A megrendelés egy hathónapos projekt záróakkordja, amelynek során a Fornetti az Aryzta partnereinek mutatta be saját termékeit. Az ügyletnek a vállalat élelmiszerbiztonsági és minőségi ellenőrzésen elért kiemelkedő – 96 százalékos – eredménye jelentette a záróakkordját.

„Az élelmiszerbiztonság minden országban egyre fontosabbá válik az iparág összes szereplője számára. Még a legnagyobb vállalatok sem kockáztathatják meg, hogy élelmiszerbiztonsági hiányosságok miatt elveszítsék vásárlóikat. E tekintetben a Fornetti Európában vezető szerepet tölt be a fagyasztott pékáruk piacán, ez üzleti sikereinek meghatározó eleme” – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

A kecskeméti központú Fornetti, amely tavaly augusztusban került az Aryzta Csoport tulajdonába, 12 százalékkal növekedett 2015-ben, a nemzetközi és a hazai piacokon tervezett pozícióerősítésnek köszönhetően pedig az idei évre szintén kétszámjegyű növekedéssel számol. A növekedésben fontos szerepe lesz a folyamatos fejlesztéseknek és beruházásoknak, valamint az Aryzta európai hálózatával való együttműködésnek. Az elmúlt fél évben közel 200 új – többségükben Magyarországon foglalkoztatott – munkatárssal bővült a vállalat, a növekedés biztosítására pedig az elkövetkező 12-18 hónapban további közel 1 milliárd forint értékű fejlesztési programot hajt végre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!