szerző:
hvg.hu

Nulla forintért megkapta a Fidesz a 600 milliónyi közpénzen kialakított "A magyar reformok működnek" kampány arculatát és jelmondatát.

Egy 0 forintos szerződéssel adta át a Miniszterelnöki Kabinetiroda a Fidesznek "A magyar reformok működnek" kampány jelmondatát és arculatát - írja az Index. A szerződés lehetővé teszi, hogy a továbbiakban a Fidesz területi korlátozás nélkül, bármely szokásos reklámfelületen felhasználhassa a bejáratott kampány elemeit, amelyre tavaly kormánypropaganda címen mintegy 600 millió forintot költöttek.

"A magyar reformok működnek" kampánynak 2015 nyarán egy hirdetmény nélküli közbeszerzés után a Lounge Design dolgozta ki a vizuális megjelenítését, a médiavásárlást pedig a HG 360 végezte.

©

A 600 millió forintnyi közpénzbe kerülő szlogent és arculatot a kormány tavaly év végén adta át ingyen a Fidesznek, miközben idén március elején már a bankokat is arra kötelezte, hogy ezt a szlogent használják, a bankoknak ellenben saját pénzükön kell az állami lakástámogatáshoz, a csokhoz kapcsolódó szolgáltatásaikat "A magyar reformok működnek" logóval hirdetnie.

A kormány nem először adta át ingyen a közpénzen kialakított kormánypropagandát a Fidesznek: 2014-ben a "Magyarország jobban teljesít" 800 milliós arculatát adták át egyetlen tollvonással, ingyen a választásokra készülő Fidesznek.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!