szerző:
hvg.hu

Egérürüléket és egy döglött egereket találtak az ellenőrök egy reform-élelmiszereket gyártó üzemben Szegeden. Voltak más gondok is a vállalkozással, így annak működését azonnali hatállyal leállították, és elrendelték több mint tíz tonna áru megsemmisítését. Milliós bírságot kaphat az üzemeltető – közölték hétfőn.

Az üzemben magliszteket, tésztákat, olajokat gyártottak.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságának szakemberei az ellenőrzésen egereket találtak az alapanyagraktárban, amikor megbontottak egy raklapot. Több helyiségben egérürülék, az egyik zsákon pedig elhullott egér is volt.

A nyomon követhetőséggel és a dokumentációval is baj volt. Az alapanyagok egy része jelöletlen volt, a gyártásról sem vezettek megfelelő dokumentációt. Az üzem egy része koszos volt, az épület néhol beázott.

Az eljárás során több mint 120 tételt, összesen körülbelül 10 tonna árut vontak ki a forgalomból, emellett kötelezték az élelmiszer-vállalkozót a forgalomban lévő termékei visszahívására.

Az üzemet azonnali hatállyal bezárták.

Az ügyben indított eljárás még tart, milliós nagyságrendű bírság kiszabása várható. Az üzemet kizárólag akkor nyithatják meg újra, ha minden hiányosságot pótolnak, és a megismételt helyszíni ellenőrzésen mindent rendben találnak – olvasható a Nébih szerdai közleményében, amelyhez fotókat is mellékeltek a helyszínről.

A kormány oldalán közzétett jogsértési listán a most megbírságolt vállalkozás adatai is elérhetőek. Innen derült ki, hogy egy szegedi cégről van szó.

©
©
©
©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!