szerző:
hvg.hu

Az adóhatóság revizorai egy internetes kereskedőre csaptak le, az ellenőrzés során kiderült, hogy az aranyékszerek hamisak.

A NAV munkatársai házaspárnak adták ki magukat egy fővárosi internetes kereskedő ellenőrzése során. A helyszínen két ékszert is vásároltak, de számlát nem kaptak. A Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatóság (NEHITI) később megállapította, hogy a vásárolt ékszerek hamisak.

Ezt követően a rendőrség az üzlethelyiség mögötti lakásban házkutatást tartott, ahol 2,5 kilogramm aranynak látszó ékszert, valamint 14 darab elektronikai eszközt is lefoglalt.

A NAV adószám nélkül végzett adóköteles tevékenység miatt indított eljárást.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!