szerző:
hvg.hu

Állítólag luxushotel beruházás formálódik a kicsupaszított József nádor téren, s a 444.hu úgy tudja, hogy a projekt körül mozog a kormányfő veje (is). Legalábbis a téren lévő két szóbajöhető ingatlan közül az egyiket megvette egy Tiborczhoz köthető vállalkozás.

A belvárosi József nádor téri fairtást egy közelebbről meg nem nevezett luxushotel beruházással lehet kapcsolatba hozni, az OTP Ingatlan Zrt. állítólag ezért (is) épít mintegy 4 milliárd forintból 525 férőhelyes mélygarázst a tér alá. A szóban forgó szálloda a most lakatlan volt Postabank-székházba, vagy a nemzetgazdasági tárca hamarosan megürülő palotájaba költözhet. Ám az is elképzelhető, hogy  mindkettőt elfoglalja.

A 444.hu cikke szerint nem kizárt, hogy egy cég már fel is figyelt, sőt le is csapott a  lehetőségre: a Postabank-székházat 2015. szeptemberében megvette az AMX Nador House Kft.

A lap szétnézett a cégnyilvántartásokban, és arra jutott, hogy a szóban forgó vállalkozás a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető. A társaság résztulajdonosa ugyanis az a BDPST Zrt., amelynek cégbírósági bejegyzéséhez Tiborcz fizette be az illetéket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!