szerző:
hvg.hu

A svéd bútorcég közölte: nagyobb személyi sérülés nem történt, bár két vásárló és egy áruházi dolgozó is jelezte, hogy áramütés érte a GOTHEM lámpatest hibás zsinórja miatt.

Az IKEA arra kéri a vásárlókat, hogy mostantól ne használják, és mielőbb vigyék vissza bármelyik IKEA-áruházba a frissen vásárolt GOTHEM lámpatesteket. A vevők ebben az esetben visszakapják a termék teljes vételárát.

©

Az IKEA visszahívja a GOTHEM álló- és asztali lámpatestet áramütés kockázata miatt áll a svéd bútorgyár közleményében. A problémát néhány lámpa sérült zsinórja okozta: a zsinór sérülése esetén a fém lámpatest elektromossággal töltődhet fel, ami biztonsági szempontból kockázatos.

Az IKEA arra kéri a vásárlókat, hogy még abban az esetben is, ha a lámpák kifogástalanul működnek, azonnal szüntessék be azok használatát és vigyék vissza valamelyik áruházukba, ahol a termék teljes vételárát visszakapják.

A termékvisszahívás egész pontosan három GOTHEM-típusú lámpatestre – két asztali- és egy állólámpatestre – vonatkozik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!