szerző:
MTI / hvg.hu

György Bence, a TV2 volt hírigazgatója lesz az Origo új főszerkesztője. A korábbi főszerkesztő, Pálmai L. Ákos távozik a cégcsoporttól.

Jövő hétfőtől György Bence tölti be az Origo-New Wave Média csoport tartalomért felelős igazgatói és az Origo.hu főszerkesztői pozícióját - közölték. Az új főszerkesztő legfontosabb feladatai közé tartozik majd az Origo online hírportál vezető szerepének megerősítése, és a cégcsoport átalakuló szervezetében a tartalomfejlesztés portfólió szintű vezetése. "György Bence kinevezése online és televíziós területen szerzett széleskörű tapasztalatainak elismerése, amely alkalmassá teszi a cégcsoport jelentősen megnövekedett méretéből adódó vezetői feladatok ellátására" - írták.

György Bence újságíró, televíziós szakember, 2001 és 2004 között az Origo szerkesztője volt, ezt követően 11 éven át a TV2-nél felelős szerkesztő, majd a hírműsorok vezetője, végül program- és hírigazgató. Mostani kinevezéséig a Faktor online hírportál ügyvezetői pozícióját töltötte be. Ez utóbbi oldalt, amelynek több volt TV2-s is dolgozott, György Bence csak tavaly októberben indította el.

György Bencével együtt csatlakozik az Origo-NWM csoporthoz Gábor László, a TV2 Tények című hírműsorának korábbi főszerkesztője is, aki tartalmi igazgatóhelyettesként dolgozik majd.

Az Origo.hu korábbi főszerkesztője, Pálmai L. Ákos, aki 2014 nyara óta vezette az oldalt, távozik a cégcsoporttól.

Idén februárban zárult le egyébként az a tranzakció, amelynek eredményeként összeolvadt a New Wave Média és az Origo csoport. Az így létrejött online médiacéghez tartozik az Origo mellett a Vs.hu hírportál, a Welove tematikus oldalak és a Köpönyeg.hu is.

Száraz István, az Origo-NWM csoport vezérigazgatója a váltásról azt mondta, meggyőződésük, hogy György Bence a megfelelő ember erre a feladatra, nem utolsó sorban azért, mert ő már vezetett hasonló nagyságú szervezetet. Emellett megköszönte Pálmai L. Ákosnak az utóbbi másfél évben végzett eredményes munkáját.

György Bence azt mondta, boldog és nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy korábbi munkahelyére főszerkesztőként térhet vissza. A Kreatívnak adott interjújában azt mondta, egyelőre stratégiaalkotás zajlik, számára kizárólag szervezeti és üzleti kérdés, hogy hogyan fogják kezelni a szintén a portfólióba tartozó Vs.hu-t és az Origót. Hozzátette, szerinte a két oldal jól megkülönböztethető, a Vs-ben összeszokott, jól működő csapat dolgozik, ezért fontos szerepet szán nekik a stratégiaalkotásban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!