szerző:
MTI / hvg.hu

Délkelet-Magyarországon és Budapesten fog egymilliárdért MÁV-állomásokat takarítani a Jánosik és Társai Kft.

A Jánosik és Társai Kft. és stratégiai partnerének konzorciuma nyerte el Délkelet-Magyarország területén és Budapest egy részén a MÁV-állomások tisztán tartására és rendbetételére kiírt, évi egymilliárd forintos közbeszerzési pályázatot közölte a takarítási üzletágban piacvezető cég tulajdonosa az MTI-vel.

Jánosik Lajos elmondta: a pályázat 400 vasúti állomás és 14 irodaház, többek között a Keleti és Nyugati pályaudvar takarításáról, környékének tisztántartásáról szól, három plusz egy évre. A kft. több mint 200 munkavállalója dolgozik majd folyamatosan a megrendelés teljesítésén. Feladataik közé tartozik az utasforgalmi és üzemi területek takarítása, időszakos nagytakarítása, feltöltőanyagok, tisztítószerek biztosítása, valamint a teljes körű hóeltakarítás, a csúszásveszély elhárítása. A munkákhoz speciális takarító gépeket, eszközöket használnak majd, s erre a munkára külön felkészítik a dolgozóikat.

A szigorú feltételeket tartalmazó szerződés teljesítéséhez extra logisztikai programot dolgoznak ki. Vannak például olyan állomások, amelyek csak terepjáróval közelíthetők meg tette hozzá Jánosik Lajos.

A takarítással, épületüzemeltetéssel és őrzés-védelemmel is foglalkozó Jánosik és Társai Kft. az előzetes adatok szerint 10 milliárd forint nettó árbevételt és 400 millió forint eredményt ért el 2015-ben tájékoztatta Zöld István ügyvezető igazgató korábban az MTI-t. Az ügyvezető elmondta: az árbevétel idén a cég több mint 20 éves fennállása óta először éri el a 10 milliárdot, az előző évi 8,4 milliárd forint után.

A több lábon álló cég fő profilja, a takarító tevékenység forgalma 2015-ben elérte a 4,5 milliárd forintot, ami mintegy 30 százalékkal haladja meg az előző évi bevételt. Tavaly év végén már több mint ezer saját alkalmazottat foglalkoztattak.

A MÁV-állomások takarításáról még januárban a Népszabadság azt írta, a MÁV másfélszer többet költ a takarításra, mint a korábbi években, a Jánosik és Társai pedig egyébként a Miniszterelnökséget is takarítja, de benne voltak például az egri kórház felújításában, vagy a Teleki tér átépítésében is.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!