szerző:
hvg.hu

Magyarországon is láthatóak lesznek a jövőben a fiataloknak szóló Vice magazinból digitális médiabirodalommá fejlődött amerikai Vice Media helyi műsorai.

©

Kelet-Európában terjeszkedik a Vice Media, amely a görög Antenna Grouppal közösen szerkesztőségi és produkciós stábot hoz létre, hogy műsorokat készítsenek és terjesszenek Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Bulgáriában, Szlovéniában, Szlovákiában és Horvátországban - jelentette a TVB Europe.

"A Vice elképesztő piacot talált Kelet-Európában. Hogy miért? Mert az ottani fiatalok olyan tartalmakat szeretnének, amelyek fontosak nekik" - idézte a portál Shane Smith-t, a Vice társalapítóját és vezérigazgatóját.

A beszámoló szerint a Vice Media és az Antenna Group közösen készít videós tartalmakat és először 2014-ben működtek együtt szorosabban, amikor létrehozták a Vice görög érdekeltségét. Az amerikai cég műsorait Görögországban, Szerbiában és Montenegróban már eddig is sugározták az Antenna Group helyi csatornái.

Az a beszámolóból nem derül ki, hogy Magyarországon milyen csatornán sugározzák majd a Vice műsorait, illetve lesznek-e helyi programok.

©

Az 1994-ben létrehozott, Amerikában és a világ más tájain is igencsak népszerű Vice havonta megjelenő magazin főként fiataloknak szól. A lapból nőtt ki a Vice Media, amely digitális tartalmakat és tévés, filmes programokat állít elő, de van lemezkiadó érdekeltsége is, és idén februárban kábelcsatornát is indított Viceland néven az USA-ban és Kanadában.

A videók egy részét a Vice a saját tematikus YouTube-csatornáin adja le, de 2013 óta például az HBO-n is fut egy félórás epizódokból álló hírműsoruk, amely 2014-ben Emmy-díjat nyert.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!