szerző:
hvg.hu

Március 26-ig nyújthatják be kártalanítási kérelmüket a Buda-Cash botrányának károsultjai a Befektető-védelmi Alap (Beva) honlapjáról letölthető űrlapon – közölte a Beva. Az alap eddig több mint 10 ezer Buda-Cash ügyfél kérelmét vette nyilvántartásba.

Egy hét áll még rendelkezésükre azoknak a Buda-Cash károsultaknak, akik idáig nem nyújtották be kártalanítás iránti kérelmüket a Bevához – közölte az alap. Az igénybejelentő lap a budacash.bva.hu oldalról tölthető le.

A Beva azt is közölte, hogy eddig 10430 Buda-Cash kártalanítási igényt vett nyilvántartásba. A károsultaknak az alap a hiányzó értékpapírok és pénzösszeg után befektetőnként maximálisan 20 ezer eurónak megfelelő kártalanítást, azaz nagyjából 6,1 millió forintot fizet a felszámolás napján érvényes árfolyam alapján számított forintösszegben.

A kártalanítás egymillió forintig 100 százalékos, az egymilliót meghaladó rész után pedig 90 százalék. A Beva eljárásának ideje alatt az érdeklődők munkanapokon 8-18 óra között hívhatják az ügyfélszolgálatot a 06-1-580-9490, 06-1-580-9491, 06-1-580-9492 telefonszámokon.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!