szerző:
hvg.hu

Illegális tankoláson ért a NAV egy autót a XIII. kerületben, amely egy teherautóból vételezett üzemanyagot a csomagtartójában lévő kannákba.

A NAV pénzügyőrei egy Ekaer-ellenőrzéskor figyeltek fel a XIII. kerületben az üzemanyag-szállító teherautóra és a mellette parkoló személygépjárműre.

Kiderült, hogy az üzemanyag-szállító csövén keresztül ismeretlen eredetű és összetételű üzemanyagot fejtettek át az autó csomagterében lévő különböző kiszerelésű műanyag kannákba. A teljes átvizsgáláskor az autóban 12 műanyag kannában összesen 305 liter üzemanyagot találtak, amelynek eredetét a személygépkocsi vezetője semmilyen formában nem tudta igazolni.

Az üzemanyagot és a szállítására használt járművet lefoglalták, a várható bírság összege több mint 100 ezer forint.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!