szerző:
MTI

Amíg be nem bizonyosodik, hogy konstrukciós hiba okozta a Modulo-buszkerekek szerdai leesését, addig nem módosítják a terveket, az azonos típusú BKV-buszok májusi forgalomba állításig folyamatosan tesztelik a modelleket - közölte a BKV Zrt. pénteken.

A szerdai balesetet okozó, Modulo típusú autóbusz nem a BKV Zrt. tulajdona, és ahhoz a társaságot semmilyen viszony nem fűzi - fogalmazott a közlekedési cég.

A BKV a múlt év végén húsz ilyen típusú buszt vásárolt, amelyeket májusban terveznek forgalomba állítani. Ezeket az éles üzem kezdetéig folyamatosan tesztelik - közölték.

Amíg nem bizonyosodik be, hogy a balesetet konstrukciós hiba okozta, addig "a tervek módosítását nem kívánják kilátásba helyezni" - írták. A BKV azt is közölte, figyelemmel kíséri az eseményeket, és bízik abban, hogy feltárják a baleset körülményeit és a kiváltó okokat.

Szerdán Budapesten a gyártó Mabi-Bus egyik elektromos hajtású Modulo C 68e prototípusának bemutatóútján eddig tisztázatlan okokból menetközben leestek a tengelyről a bal hátsó kerekek.

Az elszabadult kerekek egyike eltalált egy gyalogost, őt kórházba vitték, hozzátartozói elmondása szerint lábszártörést és medencecsont-sérülést szenvedett - közölte csütörtökön a cég. Azt is közölték, a modell rendelkezik típusengedéllyel, minden szükséges vizsgálatnak megfelelt.

A rendőrségi vizsgálat mellett a gyártó Mabi-Bus belső vizsgálatot indított.