szerző:
MTI / hvg.hu

A Lipóti Pékség tatabányai üzemének 308 millió forintos fejlesztését a kormány 108 millió forinttal támogatja a nagyvállalati beruházási támogatási program keretében – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken az üzemben.

A program 3 milliárd forinttal indult 2015-ben, 2016-ra a támogatási keret 15 milliárd forintra nőtt – idézte fel Varga Mihály. Az első időszakban 14 hazai vállalat kapott vissza nem térítendő támogatást költségvetési forrásból.

A miniszter szerint a 3 milliárd forintos állami támogatás segítségével 8,6 milliárd forint értékű beruházás valósul meg Magyarországon és ezeknek köszönhetően 500 új munkahely jön létre országszerte.

Az 1992-ben alapított Lipóti Pékség a hazai sütőipar egyik legjelentősebb szereplője, a nagyszülői ház egyik szobájából induló pékség mára már országos, több mint 200 boltot számláló hálózattal rendelkezik – idézte fel az Origo.

A portál szerint a vállalat mostani 308 millió forintos fejlesztése során 20 új munkahelyet hoz létre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!