szerző:
hvg.hu

Sok bizonytalanság után megszületett a megállapodás a népszerű szabadtéri szórakozóhely és a Városliget Zrt között: a Kertem eredeti helyszínétől nem messze rendezkedhet be.

„Kedves Barátaink! Szeretnénk mindenkivel tudatni, hogy a Városliget Zrt-vel közösen a Kertem újranyitásán dolgozunk egy új, hasonlóan izgalmas helyszínen. Reméljük, rövid időn belül jó hírrel szolgálhatunk. Üdvözlettel: Kertészek” – Tette közzé a bejegyzést közösségi oldalán a Kertem csapata pénteken.

Azóta szombat délelőtt kiadott közleményében a Kertem sorsával kapcsolatos híreket a Városliget Zrt is megerősítette. Ők azt állítják, hogy a kerthelyiség már idén nyáron újranyit az Olof Palme ház mellett. "A Liget Budapest projekt kezdettől fogva fontosnak tartotta, hogy a Kertem közönsége továbbra is otthonra találjon a Ligetben. Emiatt már most megtalálta a két fél a megfelelő helyet, ahol a Kertem tovább üzemelhet." - Áll a közleményben.

Még azt is hozzátették, hogy a Kertem átmeneti zárva tartására az egykori Hungexpo-romok elbontása miatt volt szükség: a jelenleg elzárt parkrészt 2018-ra újra birtokba veheti a Liget közönsége, ahol 7000 négyzetméternyi új zöldfelülettel is gyarapodik a park. A hosszabb távú cél pedig az, hogy akár eredeti helyén, a 2018-ra felépülő Zeneháza szomszédságában, egy megújult környezetben működhessen ismét a népszerű szórakozóhely.

Közzétette: Kertem – 2012. március 22.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!