szerző:
hvg.hu

Egy szegedi panelházban szivárgás miatt hetekkel ezelőtt kikapcsolták a gázt, és a lakóknak jelentős összeget kell fordítaniuk a vezetékek felújítására. Nemcsak ezzel van azonban gondjuk, hanem a számlázással is: nyolc nap alatt öt gázszámlát küldött ki nekik a szolgáltató – írja a Délmagyarország. Mint kiderült, nem kell befizetniük mindegyiket.

A szegedi Budapesti körút egyik tízemeletes panelházában hat hete kapcsolták ki a gázt szivárgás miatt. Nyolcban lakásban nem tudnak most főzni, és a lakók egyelőre nem tudják, mikor lesz újra ház, és még az is kérdéses, mennyibe fog ez nekik kerülni. A közös vezetékek felújítását közös pénzből, a lakásokét nekik, saját zsebből kell fizetniük – olvasható a cikkben.

A ház közös képviselője szerint ez még nem minden: a sok szereltetnivaló mellett nyolc nap alatt öt gázszámlát küldött ki nekik a szolgáltató. Volt, aki befizette a pénzt.

A lap munkatársa a közös képviselővel együtt hívta fel az ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatát, és első nekifutásra sikerült ügyintézővel beszélniük.

Azt nem tudták kideríteni, miért küldtek ilyen sok számlát. Azt viszont tisztázták, hogy nem kell befizetni azokat, amelyek után ugyanolyan összegről mínuszos számlát postáztak. Elvileg csak az ötödiket kell komolyan venni és elküldeni rá a pénzt. A bankok, amelyek a csoportos megbízásokat teljesítik, szintén ezt az egy összeget emelik le az ügyfelek számlájáról, méghozzá március 20-án, vasárnap.

A gázkikapcsolásban érintett lakók kaptak ilyen sok számlát, mert náluk az átalánydíj fizetését a kikapcsolás napján felfüggesztették április végéig. Az indoklással a szolgáltató egy újabb levelet küld hamarosan, az lesz a hatodik – írja a lap.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!