szerző:
hvg.hu

Az Egyesült Arab Emírségekben még jobban odafigyelnek arra, hogy az emberek jól érezzék magukat.

Az Egyesült Arab Emírségek a 20. helyről a 28. helyre csúszott vissza az emberek boldogságával foglalkozó jelentésben, a legutóbbi World Happiness Reportban. A dubaji vezetők azonban meg szeretnék állítani a hanyatlást, emiatt vezették be saját boldogság indexüket. Adatokat gyűjtenek össze, hogy kiderüljön a kormány intézkedései és a különféle szolgáltatások minősége hogyan befolyásolja a lakosok elégedettségét. A felmérés keretében 23 okos készüléket helyeztek el a városban, főleg a középületek és a kormányzati központok közelében. A lakosok ezeken az érintőképernyős állomásokon tudják értékelni, hogy mennyire elégedettek a szolgáltatásokkal és hogyan lehetne fejleszteni azokat - írja a Figyelő.

©

A boldogságért felelős miniszternek Ohood Al Roumi-t nevezték ki. Szerinte ez nemcsak egy könnyű szerep, hanem konkrét terveket, projekteket és programokat kell elindítania és megvalósítania. A dubaji kezdeményezés egyik támogatója az Egyesült Királyságbeli Scott Cain, aki a Future Cities Catapult vezetője. Cain szerint az állampolgárok boldogságát nagyon komolyan veszik az Emírségekben. Cain ezért a boldogság világnapján (március 20-án) ellátogat Dubaiba, hogy megnézze, mit tanulhatnak el a brit városok Dubajtól.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!