szerző:
MTI

Fenyegetőző utas miatt nem tudott felszállni egy moszkvai gép Thaiföldön. Egy nappal azután történt ez, hogy egy dubaji gép Oroszországban a földnek csapódott.

Fenyegetőző utas miatt nem szállt fel  az orosz Nordwind légitársaság a thaiföldi Phuketről Moszkvába tartó járata vasárnap délelőtt.

A thai reptér üzemeltetője szerint a 369 utast szállító, Moszkvába tartó járatnak menetrend szerint vasárnap 10 óra 35 perckor kellett volna indulnia, azonban a kapitány megszakította a felszállást egy utas miatt. A közlemény szerint az Alexander Noszov nevű utas azt mondta, hogy "ha ő ezzel a géppel utazik, a repülő nem lesz biztonságban".

A járaton nem találtak robbanószert, az utast a phuketi reptéren tartották kihallgatásra. A gép majdnem hat órával később tudott csak felszállni Moszkva felé, Noszov nélkül.

Az incidensnek külön súlyt adott, hogy szombaton hajnalban leszállás közben a földnek csapódott egy utasszállító az oroszországi Rosztov-na-Donu repülőterén, a fedélzeten utazó több mint 60 ember életét vesztette.