szerző:
MTI

2006 óta a legmagasabbra nőtt Oroszországban a szegénységi küszöb alatt élők száma: 19,2 millióan vannak, 3,1 millióval többen, mint tavaly. 2016-ban tovább csökkennek a reálbérek. A szegények 60-70 százaléka gyermekes családban él.

Oroszországban tavaly 3,1 millió fővel, 19,2 millióra nőtt a szegények száma a Roszsztat statisztikai hivatal szerint.

Ez a legmagasabb adat 2006 óta, amikor 21,6 millió szegény élt az országban. Részarányuk 2015 során 11,2-ről 13,4 százalékra emelkedett az előző évhez képest. (A számok nem tartalmazzák a Krímre és a Szevasztopolra vonatkozó adatokat.) 

Makszim Topilin orosz munkaügyi miniszter februárban közölte, hogy a szegények 60-70 százaléka gyermekes családban él. A tárcavezető szerint 2016-ban a reálbérek 3-4 százalékkal csökkennek majd.

Tavaly a reálbérek a rubel devalvációja és a magas inflációja miatt csökkentek, és csökkent a nominálbérek emelkedése is.

Az Oroszországi Tudományos Akadémia Szociológiai Intézete szerint az tekinthető szegénynek, aki nem képes a maga számára biztosítani a rendes étkezést és lakhatást és nem tudja igénybe venni a térítéses egészségügyi ellátást.

Képünk illusztráció, ez a magyarországi szegénység
©

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!