szerző:
hvg.hu

Keveseknek lehet érdemes a nemzeti otthonteremtési közösség (nok) tagjává válni. Az új konstrukció várhatóan nem hoz lassulást a lakáshitelpiacon.

Komoly saját erőnél és jövedelemnél éri meg elsősorban a hamarosan létrehozandó nemzeti otthonteremtési közösségek (nok) tagjává válni, hiszen így maximalizálható az állami támogatás, és oldható meg a gyors lakáshoz jutás – írja a vg.hu a törvényjavaslat szövegére hivatkozva.

©

A 30 százalékos, de évi legfeljebb 300 ezer – illetve: 10 év alatt 3 millió – forintos állami támogatáshoz ugyanis az kell, hogy a nok tagja minden hónapban képes legyen 83.300 forintot befizetni. Ráadásul, mivel a a lakáshoz jutás sorrendjét a már befizetett összeg is befolyásolja, az egész rendszer a gazdagabbak felé billenthető el – írja a napilap.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!