szerző:
hvg.hu

A nemzetgazdasági miniszter kedden egy autós szervizben tart sajtótájékoztatót az online pénztárgépek kiterjesztéséről. A Portfolio.hu szerint a helyszínválasztás nem véletlen, biztosra vehető ugyanis, hogy egyebek mellett az autószervizekben is bevezetik idén az online kasszákat.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedd délelőtti sajtótájékoztató helyszíne a Porsche Hungaria pesti telephelye lesz, ott számol be az online pénztárgépek használatának kiterjesztéséről – derül ki a tárca meghívójából.

A miniszter már tavaly novemberben bejelentette, hogy folytatják az online pénztárgépek kiterjesztését, és már akkor is példaként említette az autószervizeket, valamint a taxikat, konditermeket, a wellness és a pénzváltó szolgáltatókat – olvasható a gazdasági portálon.

Korábbi hírek szerint idén két lépcsőben szélesítenék az online pénztárgépek rendszerét, és összesen 30-50 ezer új kasszát állítanak be. Az első kör szeptemberben indulhat: egy hónapos próbaidő után októberben élesedne, és olyan szolgáltatókat érintene, amelyek már egyébként is tudnák használni az online gépeket.

A második határidő azokra vonatkozna, akiknek fejleszteniük, beruházniuk kell, ilyenek lehetnek például a taxisok – jegyzi meg a lap.

A korábbi nyilatkozatok alapján szóba jöhet az online kasszák bevezetése az autószervizek és a taxik mellett például a kaszinóknál, gépjárműalkatrész-kereskedőknél, fitnesztermekben, tisztítóknál, diszkókban, pénzváltóknál.

Tavalyi lapértesülések szerint a fodrászoknak és a kozmetikusoknak a jövőben sem kell online kasszát vásárolniuk.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!