szerző:
hvg.hu

Április 5-től huszonöt bázisponttal csökkenti a féléves kincstárjegyek kamatát az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

A következő jegyzési időszaktól, március 29-től huszonöt bázisponttal 2 százalékra csökken az elsősorban a lakosság számára értékesített féléves kincstárjegyek éves kamata, amely a Magyar Államkincstárban és a forgalmazásra szerződést kötött bankok hálózatában vásárolható meg – közölte az ÁKK.

Az utolsó 2,25 százalékos kamatot biztosító kincstárjegy-sorozatra március 25-ig adható le vételi megbízás az elsődleges forgalmazóknál.

Az ÁKK felidézte, hogy a féléves kincstárjegy kifejezetten kedvelt befektetési formává vált. Az állomány 37 milliárd forintról 180 milliárd forintra emelkedett tavaly november vége óta, amikor ezt az állampapírt a Magyar Államkincstár mellett a lakossági elsődleges forgalmazók is értékesíteni kezdték.

A féléves kincstárjegy hat hónapos futamidejű, fix kamatozású, tízezer forintos alapcímletű értékpapír, amelyet névértéken, azaz 100 százalékos árfolyamon lehet jegyezni. A futamidő végén a kamatot a tőkével együtt írják jóvá az ügyfél számláján, a kamatadó levonása után.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!