szerző:
hvg.hu

Most a pénzszállító cég eladásának körülményeit titkolná a posta, ha tudná, az üzletben az FHB is érintett.

A posta pénzszállító cégének történetével példázza a 444, hogy fonják körül a Magyar Posta gazdálkodását a homályos üzletek, és miképp akar erre rásegíteni a törvénykezés – Németh Szilárd törvényjavaslatot nyújtott be, hogy a postára ne lehessen közérdekű adatigénylést kérni. Áder János az új törvényt nem írta alá, ezért az még – egy ideig – nem hatályos.

Ezért nyerhetett Tóth Bertalan MSZP-s képviselő több perben is első fokon, az egyik ügy a posta pénzszállító cégének privatizációjáról szól. Amelynek adatait a Posta titkolná. A cikk végigveszi a pénzszállító történetét, amely a hírhedt Defendtől egészen az FHB-ig terjed. A cikk nem talál megnyugtató választ arra, megérte-e a cég privatizációja az államnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!