szerző:
MTI

A Ford mintegy 200 millió eurót ruház be romániai üzemébe 2017-ig – írta szerdán a Ziarul Financiar című román napilap.

Romániában gyártják 2017 őszétől az európai piacra szánt Ecosport hobbiterepjárót, ezért válik szükségessé a beruházás – idézte a Ziarul Financiar Jim Farley-t, a Ford európai részlegének ügyvezető igazgatóját.

A romániai üzemben a B-Max modellt szerelik össze, amely a román média szerint nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ugyanis nem elég népszerű az eredeti várakozásokhoz képest.

Az alacsony kereslet miatt a gyár kapacitásának csak felét használják ki, és a Ford vezetői hosszabb ideje tárgyalják annak lehetőségét, hogy egy második modellt is Craiován gyártsanak.

A vállalat vezetői szerint növekvő kereslet mutatkozik a hobbiterepjárók iránt, ezért úgy vélik, itt a megfelelő alkalom, hogy Európába költöztessék az európai piacra szánt Ecosport modell gyártását.

A Ziarul Financiar megemlíti, hogy az amerikai Ford közvetlen konkurenciája lesz a francia Renault által működtetett romániai Dacia-gyárnak, amelynek a szintén hobbiterepjáró Duster modellje népszerű.

A Dacia Románia legnagyobb exportőr vállalata, a Ford a negyedik helyen állt a legnagyobb romániai exportáló vállalatok tavalyi toplistáján. A Ford Romániának 2600 alkalmazottja van, 2014-ben 912 millió euró árbevételt ért el.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!