szerző:
hvg.hu

Közel 8 milliárd forintot kaszál Mészáros Lőrinc vasútvillamosításon – írja a Figyelő.

A felcsúti polgármester egy eddig szinte ismeretlen, szűk 30 fős vállalkozása, az R-Kord Kft. dolgozhat a Szombathely–Zalaszentiván vasútvonal villamosításán, az eredetileg becsült árnál 40 százalékkal többért. A drágulás indokai nem túl meggyőzők – hívja fel a figyelmet a Figyelő ma megjelent lapszáma.

A felcsúti R-Kord Kft. központi számán már sajnos nincs több hely új üzenet rögzítésére. Ezt a választ kaptuk, amikor kerestük, bár a megrendelések aligha telefonon esnek be a főként út-, vasút- és mélyépítéssel, a kötött pályás közlekedéshez kapcsolódó biztosítóberendezési és áramellátási munkákkal foglalkozó céghez. A Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester-vállalkozó által három éve felvásárolt vállalkozás a Swietelsky Vasúttechnika Kft. konzorciumi partnereként elnyerte a Szombathely-Zalaszentiván vasút korszerűsítési, villamosítási munkáit. A megvalósítás néhány nappal ezelőtt el is kezdődött, és még az idén lezárul. Erről részletes közleményt küldött a szóban forgó vonalat üzemeltető GYSEV Zrt., valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, csak éppen a kivitelezők nevét nem írták bele.

Az R-Kord Kft. eddig szerényen meghúzódott a részben hasonló profilú, ám jóval méretesebb Mészáros és Mészáros Kft. árnyékában. Az utóbbi már 2014-ben is közel 10 milliárdos árbevételt könyvelhetett el, és mérget lehet rá venni, hogy a múlt év újabb ugrást hozott. Közben az R-Kordnak – tavalyelőtt – meg kellett elégednie 1,27 milliárdos forgalommal. 2016 viszont már nagy áttörést hozhat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!