szerző:
hvg.hu

Az ingatlanvásárlások és a tőzsde megvásárlása miatt is kutakodhat az Európai Bizottság – legalábbis ez hámozható ki a Demokratikus Koalíció közléséből.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és európai parlamenti képviselője az Európai Bizottsághoz fordult amiatt, hogy az MNB többségi tulajdont szerzett a Budapesti Értéktőzsdében, így egyszerre tölti be az egymással összeférhetetlen felügyeleti és forgalmazói pozíciókat – áll a párt közleményében.

A párt azt írja, hogy korábbi bejelentésükre már megindult az uniós vizsgálat, még a jegybank és a jegybanki alapítványok ingatlanvásárlásait, esetleg a műkincsvásárlást feszegeti az ellenzéki párt.

A DK hivatkozik a pénzügyekért felelős uniós biztosra, akinek a tájékoztatása szerint „a vizsgálat köre kiterjed arra is, hogy a Magyar Nemzeti Bank jelentős részesedést szerzett a Budapesti Értéktőzsdében”.

Megkerestük az MNB-t, amint válaszolnak, a reakciójukat közzétesszük.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!